marți, 15 martie 2016

Tehnici de brodat. Puncte de cusatura. Partea 6

Punctul butuc
Punctul butuc este varianta simplificata pentru punctul cruciulita si a rezultat pentru a creste viteza la cusut in situatii in care sunt mai multe cruciulite unele langa altele. Sunt doua variante de a realiza acest punct:

1.Se coase la fel ca si cruciulita cu o fata, dar la intoarcere se trece acul pe dedesubtul a mai multor linii oblice odata. Aceasta varianta are un avantaj de a se realiza usor, dar are un dezavantaj major in situatia in care trebuie descusut, pentru ca este posibil ca la intoarcere sa introducem acul prin liniile  diagonale cusute.



Punctul butuc o varinta

Punctul butuc o varianta


2. Se infige acul la diagonala a 3-4 fire odata, si se repeta procedeul pe toata distanta dorita, apoi, ne intoarcem cu cu liniile scurte oblice. Dezavantajul la aceasta varianta de lucru este dat de numarerea a mai multor fire, te poti incurca, dar avantajul major este da ca trebuie sa descosi se realizeaza cu usurinta.



punctul butuc a doua varianta

3 comentarii:

  1. Sunt incintata de postarea ta. Am inteles butucul cu avantaje si dezavantaje

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună ziua! Cum se coase ațește? Am auzit mereu expresia și ceva explicații, dar nu am înțeles. Mă puteți lămuri, ca rog frumos? Eventual, cu un tutorial?

    RăspundețiȘtergere