sâmbătă, 20 februarie 2016

Tehnici de brodat. Puncte de cusatura. Partea 3

Puntul zig – zag
Punctul zig-zag se poate lucra cu o fata sau cu doua fete. Se lucreaza la fel ca punctul de tighel doar la acest punct se infige acul in diagonala. In varianta cu doua fete, se impunge acul in diagonala pe toata suprafata care dorim sa coasem punctul, apoi lucram in sens invers la fel.


Punctul de zig-zag

Punctul de zig-zag



Punctul cruciulita
Este una din cusaturile de baza folosita in intreaga tara, pe vremuri se mai numea "musca".
Punctul de cruciulita cu o fata se infige acul oblic la distanta stabilita, 2-3 fire, si se scoate acul vertical. Acest procedeu se repeta daca se cos mai multe cruciulite, apoi se coase in sens invers. Pe dos rezulta linii paralele.



punctul cruciulita cu o fata

punctul cruciulita cu o fata


Punctul cruciulita cu doua fete se realizeaza la fel ca punctul zig-zag numai se repeta procedeul inca odata, in sens invers, pentru a rezulta cruciulitele.


punctul cruciulita cu doua fete, etapa 1
punctul cruciulita cu doua fete, etapa 2
punctul cruciulita cu doua fete, etapa 3
punctul cruciulita cu doua fete, etapa 4


Punctul "Branelul/Branasul" sau cruciulitele duble
Se folosesc la sublinierea motivelor camasilor batranesti. Aspectul este de cruciulite duble.
Se stabilesleste distanta cu care se lucreaza 2-3 fire, apoi se infige acul in diagonala a doua lungimi si se scoate acul in stanga, inapoi, cu o distanta. Se duce acul in diagonala, in dreapta, si se scoate acul in fata la o distanta. Acest procedeu se repeta pe suprafata dorita. Pe dos trebuie sa rezulte doua linii paralele ca si punctul de tighel.

Punctul "Branelul/Branasul"
sau cruciulita dubla



Punctul "Branelul/Branasul"
sau cruciulita dubla




Punctul incrucisat dublu

Pentru a coase punctul incrucisat dublu se stabileste distanta dorita 2-3 fire, se duce acul in diagonala, in sus, si se scoate in lateral, in stanga. Apoi se duce acul in diagonala, in jos, si se scoate acul tot in stanga. Acest procedeu se repeta pe suprafata dorita. Cu alta ata se coase peste intersectiile primelor diagonale. Aspectul rezultat e de mici stelute cu sase raze in forma de zig-zag. 



Punctul incrucisat dublu

Punctul incrucisat dublu

Punctul incrucisat dublu



Punctul Stea
Punctul Stea cu opt raze trebuie sa desenam vizual un patrat, iar din centru incepem sa coasem razele, diagonalele, in sus si jos, la stanga si la dreapta. Pentru a coase punctul cu doua fete se dubleaza unele laturi.





Punctul stea


Mi-ar face placere daca reusiti sa intelegeti dupa descrieri si poze. Daca nu reusiti sa intelegeti, scrieti-mi. Eu scriu pentru voi si ma stradui sa prezint cat mai explicit. Imi doresc ca materialele mele sa va fie de ajutor! :)))
Urmeaza articolul Tehnici de brodat. Partea 4 si 5 :))))

Un comentariu:

  1. Aveti o sursa pentru panza potrivita? Aici in SUA nu gasesc nimic. Am si mai muelte intrabari, dar nu vreau sa pun prea mult pe dvs. Va vog, sa-mi scuzati pentru limba romaneasca mea proasta.

    RăspundețiȘtergere